Стартира кампания за здравословно хранене и спорт в детските градини

Шестото издание на образователната кампания за здравословно хранене и спорт „Да сме здрави“ ще стартира днес от  11.00 часа в ЦДГ „МИР“, ул. Знаме №2,  район „Западен”.  На официалното откриване ще присъства заместник-кметът “Oбразование, развитие, европейски политики и международно сътрудничество” Стефан Стоянов.

Кампанията „Да сме здрави“ се провежда за шеста година във всички детски градини на град Пловдив. Тя се осъществява от „Имидж Консулт“ ЕООД в партньоство  с  Община Пловдив и подпомага  учебните програми, включени към съвременните образователни модели за най-ранна детска възраст, сред които е и програмата за здравословно хранене.

През последните пет години в рамките на кампанията „Да сме здрави“ бяха изнесени  над  850 представления пред повече от  76 000 деца за необходимостта от разнообразно хранене, употреба на плодове и зеленчуци и редовно спортуване. Инициативата учи децата за ползите от разнообразното хранене чрез забавни игри, танци и много награди.

С помощта на опитни аниматори малките възпитаници се запознават с основните хранителни групи и необходимостта от разнообразно и пълноценно хранене. Илюстративната „хранителна чиния”, която се използва в кампанията е разработена спрямо световните тенденции за опростяване на нагледните материали. Децата се състезават отборно в редица тематични игри, които развиват ранните аналитични способности, както и тяхното двигателно развитие.  За най-будните и любознателни малчугани са осигурени големи награди.

 

Кампанията „Да сме здрави“ се провежда за 6та година във всички детски градини на град Пловдив. Тя подпомага учебните програми, включени към съвременните образователни модели за най-ранна детска възраст, сред които е и програмата за здравословно хранене.

През последните пет години в рамките на кампанията „Да сме здрави“ бяха изнесени над  850 представления пред повече от  76 000 деца за необходимостта от разнообразно хранене, употреба на плодове и зеленчуци и редовно спортуване. Инициативата учи децата за ползите от разнообразното хранене чрез забавни игри, танци и много награди.

С помощта на опитни аниматори малките възпитаници се запознават с основните хранителни групи и необходимостта от разнообразно и пълноценно хранене. Илюстративната „хранителна чиния”, която се използва в кампанията е разработена спрямо световните тенденции за опростяване на нагледните материали. Децата се състезават отборно в редица тематични игри, които стимулират ранните аналитични способности, както и тяхното двигателно развитие.

За най-будните и любознателни малчугани са осигурени разнообразни награди – витаминозни сокове, зеленчукови консерви и книжки за оцветяване със здравословни рецепти. Родителите могат да продължат процеса на обучение и у дома, благодарение на тематичните листовки с основните принципи на разнообразно и здравословно хранене.

Тази година в кампанията се включва и мечокът Теди, любител на горските полодове и на витамините.

Здравословната кампания „Да сме здрави-6” се провежда под патронажа на кмета инж. Иван Тотев и е напълно безплатна за децата в  детските градини на Пловдив.

Подобни статии

Top