Стартира обучението по проект „Качествена грижа – достоен живот“

Въвеждащо обучение по методика на социалните услуги се проведе в пловдивския район „Западен“. То бе насочено към лични асистенти, социални асистенти и домашни помощници, одобрени по проект „Качествена грижа – достоен живот“.

Обучителят по проекта Паолина Хаджикочева представи пред аудиторията презентация, свързана с методиката на социалните услуги.

Присъстващите получиха пълна информация за разликите между личен, социален асистент и домашен помощник и ценни съвети за това, как да са максимално полезни на хората, за които ще се грижат.

Втората част на лекцията ще се проведе утре, като участниците ще бъдат запознати със спецификите на здравните и домашни грижи.

Присъстващите бяха приветствани и от кмета на района Димитър Колев.  Той ги увери, че могат да разчитат изцяло на районното кметство при изпълнение на своите ангажименти по проекта.

В края на днешното обучение, всеки получи възможност да оцени презентацията и уменията на обучителя. Присъстващите бяха единодушни, че са получили отлични базови знания.

Проектът „Качествена грижа – достоен живот“ е на стойност близо 470 000 лева и предвижда създаване на Център за почасово предоставяне на социални услуги за лица с увреждания и възрастни хора, които са с невъзможност да се обслужват сами, като се подобри достъпа им до основни социални и здравни услуги.

Предвижда се с инициативата да се преодолее социалната изолация на минимум 60 лица с увреждания и възрастни хора над 65 години с невъзможност да се самообслужват. По проекта са назначени 28 служители, които ще получат възможност за нова работа и доходи.

 

Подобни статии

Top