Стартира петата кампания „Да сме здрави“

deca cdg albena

Стартира петото издание на кампанията за здравословно хранене „Да сме здрави“, съобщиха организаторите. Тя ще бъде открита днес в 10:00 ч. в ЦДГ „Албена“ в район „Южен“.

Образователната кампания „Да сме здрави” учи малчуганите в детските градини в Пловдив сами да избират балансирано меню. За пета поредна година децата от общинските детски градини ще учат ползите от разнообразното хранене чрез забавни игри, танци и много награди. Въпреки че децата ежедневно получават балансирано и качествено меню, е много важно те сами да започнат да правят своя здравословен избор на масата и в магазина, коментират организаторите на кампанията.

Кампанията „Да сме здрави-5”, която преминава под патронажа на ресорния зам.-кмет Стефан Стоянов, ще обиколи над 60 детски градини, като наблегне на ползата от зеленчуците, плодовете и витамините за правилното развитие на децата. С помощта на опитни аниматори малките възпитаници ще се запознаят с основните хранителни групи и необходимостта от разнообразно и пълноценно хранене. Ще бъде въведена илюстративна „хранителна чиния”, отчитайки световните тенденции за опростяване на нагледните материали. Децата ще се състезават отборно в куп тематични игри, а препитването на наученото ще става лично от зелен марсианец. За най-будните и любознателни малчугани са осигурени витамини и здравословни награди.

Здравословната кампания „Да сме здрави-5” се провежда със съдействието на Община Пловдив и е напълно безплатна за децата в детските градини.

На тържеството за откриването ще присъстват зам.-кметът  Петър Зехтински, кметът на район „Южен“ Валентин Василев и представители на отдел „Образование“ към Община Пловдив.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top