Стартира програма „Детско полицейско управление“

Служители от ОДМВР – Пловдив започват работа по програма “Детско полицейско управление” Днес ще бъде даден официалния старт на националната програма, разработена от експертна група в Министерството на вътрешните работи и предназначена за обучение на ученици от начален и прогимназиален етап.

Партньори в инициативата са министерствата на образованието и науката, на младежта и спорта и на правосъдието, Български червен кръст, Български туристически съюз, Българска православна църква – Българска патриаршия и Националното сдружение на общините в Република България.

Целта на програмата е постигане на ранна превенция на подрастващите, утвърждаване на ценностното отношение към законите в страната, създаване на навици за безопасно поведение и вземане на адекватни решения в определени ситуации, изграждане на гражданска позиция, стимулиране на прилежност и инициативност, повишаване на доверието към полицията.

Темите на теоретичните и практически занимания са съобразени с възрастовите особености на децата, регионалната специфика, традиции и култура. В рамките на учебната година в обучението ще се включат служители от структурите на охранителна, пътна и криминална полиция и психолози от психологичните лаборатории на МВР, експерти от БЧК и младежката организация, Български туристически съюз и духовни лица в съответните населени места.

Програмата ще бъде открита днес от 12.00 часа, в двора на СОУ “Св. Паисий Хилендарски”. На откриването ще присъства и кметът Иван Тотев.

Снимка: bnr.bg

Подобни статии

Top