Стартира четвъртата „Работилница за родители“ в Асеновград

Четвъртата „Работилница за родители – Да пораснем заедно“ стартира в Асеновград днес. От 17.00 ч. в Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ ще се състои среща на желаещите да се включат в Работилницата, дейностите по която започват от началото на март. По време на срещата ще бъдат договорени дните, в които за родителите ще е най-удобно да бъдат провеждани дванадесетте сесии.

Програмата се реализира с подкрепата на УНИЦЕФ–България, в партньорство с Община Асеновград и Градска библиотека „Паисий Хилендарски” и цели да подпомогне значимите за детето възрастни да израснат в своето родителство.

Да бъдеш родител е отговорност, за която човек никога не е достатъчно подготвен, смятат инициаторите. Според тях повечето хора често се питат дали книгите, съветите на близки и приятели, а и инстинктите дават изчерпателен отговор на всички важни въпроси, които ги вълнуват. А именно – дали са добри родители, правят ли всичко необходимо за своето дете, как да се справят с нежеланото поведение на своето дете без наказания и как да му помогнат да порасне като самостоятелна и уверена в себе си личност.

„Работилница за родители“ ще предостави на родители на деца до 4-годишна възраст възможност да споделят в присъствието на специалисти своя опит, знания и тревоги, свързани с отглеждането и общуването с малките деца.

Всяка работилница се състои от 12 последователни сесии, които се провеждат веднъж седмично, в удобно за участниците време, и включват лекции, интерактивни упражнения и дискусии. По време на работилниците в малка група, родителите ще научат за основните психологически потребности на децата в тази възраст, за това как могат да насърчат познавателното и емоционално развитие на своето дете, как да поставят граници, без да прибягват до насилие и как ефективно да общуват с малкото дете. Участието на родителите е безплатно.

В инициативата вече могат да се включат не само настоящи, но и бъдещи родители, както и баби и дядовци, убедени, че искат да научат нещо повече за развитието на малките деца.

Снимка: Фейсбук

Подобни статии

Top