Стартира 11-тото издание на Детски кинофестивал в Пловдив

Безплатни прожекции ще радват най-малките и тази пролет в „LUCKY – Дом на киното“ – всеки уикенд от 6-ти до 28-ми април.

Някои от най-касовите заглавия за деца от изминалата година са селектирани за програмата на Детския кинофест, която ще представи 2D филми, дублирани на български език.

Хитове като „Желание“, „Уонка“, „Тролчета: бандата се събира“, „Спайдър-мен“ и др. ще радват децата в четирите поредни уикенда на Детски филмов фестивал от 11:00 и 13:00 часа. 

За първа година фестивалът си партнира с най-награждаваната образователна платформа в България – Уча.се, благодарение, на която ще бъдат представени поредица от любопитни и полезни видеоматериали преди началото на всеки филм.

Децата ще имат възможност да се запознаят с важни теми като здравословно хранене, уменията на 21ви век, българското кино, професии на бъдещето и др.

Във финала на фестивала ще бъде изтеглена и томбола с награди – безплатни абонаменти от Уча.се.

Детски филмов фестивал е част от Културния календар на Пловдив и дава възможност на най-малките да се срещнат с магията на седмото изкуство. Той се организира от фирма „Артфилм“ с финансовата подкрепа на Община Пловдив.

Пълна програма на фестивала и условия за посещение ще намерите във фейсбук страницата на Детски филмов фестивал – Пловдив, сайта kinolucky.com и на билетна каса в LUCKY -Дом на киното.