Старт на делото за смъртта на близначките Яница и Виолета

Девет месеца след смъртта на близначките Яница и Виолета Филчеви, както и на приятеля им Ивайло на 22 години, започва процесът срещу шофьора Атанас Тонев, съобщи Агенция Монитор. Единствено той оцеля при зверската катастрофа, която миналия 28 април потресе Стамболийски.

Обвинението срещу него е, че е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на повече от едно лице, като деянието е особено тежък случай. Днес Атанас ще се изправи за първи път на подсъдимата скамейка в окръжния съд в Пловдив. По делото са призовани 10 свидетели и 4 вещи лица.

Във фаталната вечер около 22.40 часа Атанас е карал вместо с до 50 км/час, колкото е разрешено в населено място, със 107 км/час. С тази скорост той се спуснал от пътния надлез по ул. „Тракия” в Стамболийски. Пред него се движел „Хюндай”, чиято шофьорка тръгнала да завива наляво. В този момент Атанас я изпреварвал и ударът между двете коли бил неизбежен.

От сблъсъка аудито се завъртяло и първо се блъснало в две крайпътни дървета, след което – в оградата на имот със селскостопанска техника. Яница и Виолета Филчеви били на задната седалка на немското возило.

След месец 19-годишните момичета трябвало да бъдат абитуриентки. При силните удари Виолета изхвърчала от автомобила, паднала върху една от машините и починала на място. Сестра й Яница била премазана на задната седалка. Ивайло също не е имал никакви шансове да оцелее.

Единственият оживял се оказал шофьорът Атанас, който бил откаран в болница със счупено бедро и без опасност за живота. Кръвната му проба била отрицателна за алкохол и дрога. По повдигнатото му обвинение го грози затвор от 5 до 15 години.

 

Подобни статии

Top