Старт на ултрамаратона "Персенк ултра" - DC news

Старт на ултрамаратона „Персенк ултра“

280 състезатели от страната и чужбина са се записали да участват в най-и атрактивен ултрамаратон в България – „Персенк Ултра“. Състезанието стартира днес от 18:00 часа на площад „Академик Николай Хайтов” в .Асеновград.

Трасето на „Персенк Ултра“ е променено и е с увеличена дължина от 130 на 160 км. Състезателите ще поемат по изключително предизвикателното, красиво, но  и тежко трасе към местността Високата пещ, оттам към хижа „Гонда Вода“ – хижа „Безово“ – връх Червената стена, след това по стария Римски мост до село Югово, оттам към хижа „Пашалийца“, с. Павелско, с. Малево и пристигат в с Орехово. Оттам участниците ще поематпрез Каньона при Цирикова църква към уникалния природен феномен Чудните мостове.

Трасето минава по стария римски път в близост до връх Голям Персенк, прем местността Мизар Гидик и по римския път стигат до хижа „Персенк“ Следват Митницата – С. Орехово, Бяла черква увръх Баба, на 150 км. от трасето пресичат Лясковската река за разхлаждане и ги очаква финал в Асеновград.

„Персенк Ултра“ е с шест точки за трудност на трасето и е квалификация за световното първенство на Франция рпез 2017 г.

Тази година събитието включва още: „Орехово ултра“ на 50 км и „Диво прасе ултра“ на 110 км. Стартът на двете дистанции ще бъде в Орехово на 20 август от 10.00 ч., като там ще бъде и финалът на това състезание.

За участниците в маратона ще се грижат над 200 доброволци, които са разпределени на 13 подкрепителни пункта.

Награждаването на победителите ще бъда на 21 август, неделя, на пл. „Акад. Николай Хайтов“ в Асеновградот 14.00ч.

 

Подобни статии

Top