Стефан Бонев с „Романс за двама” в Амазон

 

„Романс за двама“ – така е кръстил новата си електронна книга пловдивският писател Стефан Бонев. Сборникът съдържа 17 емблематични творби, писани от майстора на късия разказ в различни периоди от неговия живот. Автор на корицата е Любомир Маринов – Було, а моделът – варненската поетеса Мариела Русева.

Книгата е изработена безвъзмездно от  Росен Борисов, който живее в Испания и е създател на портала за култура и хуманитаристика „Е-същност“. Освен там, „Романс за двама“ може да бъде намерена и в Amazon.com, предлага се във формати pdf и epub, съвместима е и с популярните електронни четци на Kindle. За да намерите книгата, трябва просто да напишете името на Стефан Бонев на кирилица в търсачките на световната електронна верига или в http://e-sustnost.com/.

Книгата е предназначена предимно за българите, живеещи в чужбина, твърди авторът. Той е убеден, че тези хора милеят да четат нова българска литература, написана на родния им език, но за голяма част от тях достъпът до хартиени книги на български е трудно и скъпо начинание. През 2015-а година над 20 различни разказа от Стефан Бонев бяха публикувани в десетина наши издания, излизащи в САЩ, Великобритания и Кипър.

 

Подобни статии

Top