Стефка Янорова и Васил Михайлов в „Брудершафт“ на пловдивска сцена

Пловдивчани ще имат възможността да видят тази вечер на сцената в Дома на културата „Борис Христов“ актрисата Стефка Янорова и актьора Васил Михайлов в главните роли на пиесата „Брудершафт“ от Анатолий Крим.

Брудершафт е ритуал за сближаване, в който двама души, кръстосали ръце през лактите и гледащи се в очите, отпиват от чашите си с алкохол.

Домът на Степан Николаич. Ергенски безпорядък, през прозорците се виждат железопътни релси. От близката гара долита монотонният глас на диспечер. След няколко секунди профучава влак, надува свирка, и с мощното си тракане разклаща целия квартал… И в тази обстановка ще се вихрят смешни и лирични мигове, ще разцъфтява любов и непримиримост.

Съвременната комедия ще ни разкрие заплетените взаимоотношения между своенравния,но силен духом Степан и красивата му непозната гостенка – София Александровна. Съобразителната и грижлива жена ще въдвори ред в жилището и в живота на мъжа. Но ще успее ли той да разгадае какво се крие зад нейната поява? Смешното, лиричното и тайнственото се смесват в една изключително забавна история.

Началният час на представлението е 19.00 ч. в Дом на културата „Борис Христов“. Билети на цени от 10 до 14 лева, могат да бъдат закупени в Билетния център пред сградата на община Пловдив.

Подобни статии

Top