Стилиян Петров се завръща сензационно в Астън Вила (СНИМКИ И ВИДЕО)

Бившият капитан на Астън Вила и на българския национален отбор по футбол Стилиян Петров обмисля сензационно завръщане в професионалния футбол, съобщава „Бирмингам Мейл“.

36-годишният полузащитник обяви тази сутрин, че се чувства готов отново да играе на високо ниво след 18-месечни тренировки.

Петров се страхуваше, че никога няма да се завърне на терена, след като през март 2012 година беше диагностициран с левкимия. Българинът, обаче, се справи с коварната болест и след дълга подготовка по специален фитнес-план той ще направи опит да поднови кариерата си през сезон 2016/2017.

Той отвори вратата за завръщане в Астън Вила, който изпадна от елита през настоящата кампания, като призна, че да играе отново за бирмингамци е приоритет за него и би го предпочел пред всяка друга възможност.

„Очаквам отново да се завърна във футбола. Казах на Астън Вила, че съм готов да започна предсезонната подготовка с тях. Очевидно те винаги ще бъдат мой първи избор“, коментира Петров.

„Говорих с много лекари и фитнес-треньори. Всички разгледаха и оцениха възможностите ми и получих много положителни мнения. Работя с идеята да се завърна на терена от година и половина и съм много развълнуван“, допълни той.

Халфът в последно време поддържаше форма с младежите до 21 години на Вила.

„Разбирам, че ситуацията не е благоприятна за мен. Хората ще се питат много неща, ще имат съмнения, но аз винаги съм вярвал, че ако работиш здраво, можеш да влезеш във форма. Става въпрос колко го искаш и какви усилия влагаш“, каза той.

„Сега първо ми предстои голяма лична предсезонна подготовка преди началото на истинската, така че очаквам всичко с нетърпение“, допълни той.

„Животът ми се връща към нормалното, както беше преди и това е сериозна крачка напред за мен. Срещам се с много хора, които се борят да си върнат живота, след като са преминали лечение като моето. Трудно е и в такива моменти бъдещето изглежда мрачно. Но искам да покажа на хората, че и след това има живот. Вярвам го. Винаги съм работил здраво, за да бъда футболист и в един момент това ми беше отнето. Сега получавам шанс отново да правя това, което обичам. На 36 години съм, но има играчи, които са на терена на 38, 39, 40. Грижа се добре за себе си, така че мисля, че имам добри шансове. Дори да не стане, ще знам, че съм опитал“, каза още Петров.

Снимки: birminghammail.co.uk

Подобни статии

Top