Стоичков - капитан на Европа срещу Южна Америка - DC news

Стоичков – капитан на Европа срещу Южна Америка

Христо Стоичков ще бъде капитан на идеалния отбор на Европа в два мача срещу най-добрите на Южна Америка. Кавалерът на „Златната топка“ прие поканата за бенефисните двубои, които ще бъдат в китайските градове Чонцин на 24 септември и Чънду на 27 септември.

Съотборник на Камата ще бъде друг №1 в Европа от миналото – французинът Жан Пиер Папен, който игра и на 20 май по случай 50-ата годишнина на Стоичков на „Васил Левски“.

От европейските звезди участие са потвърдили още Людовик Жюли, Венсан Кандела, Гайска Мендиета, Дино Баджо, Анджело ди Ливио и Тото Скилачи, съобщава „Труд“.

Срещу европейската мощ Южна Америка ще изправи не по-малка класа. Най-голямото име е още една „Златна топка“ на Барселона – бразилецът Ривалдо. А другото великолепно попълнение е аржентинският голмайстор Габриел Батистута. За Южна Америка ще играят още бразилските световни шампиони Алдаир, Сержиньо и Роке Жуниор.

Целта на двата мача е да се популяризира футболът в Китай. През последната година местните отбори вадят луди пари за привличане на големи звезди. Това лято Шандонг Луненг направи италианския нападател Грациано Пеле един от най-добре платените в историята футболисти.

Снимка: gong.bg

Подобни статии

Top