Стоичков може да поеме Казахстан, Кройф му разкрил тайните на своята работата

stoichkov

Прочутият бивш холандски национал и треньор Йохан Кройф е разкрил тайните на работата си единствено на Христо Стоичков и Хосеп Гуардиола. Това заяви пред казахстанското издание „Спортс“ футболният мениджър Мирчо Димитров.

Той също така обяви, че Стоичков е един от основните кандидати за селекционер на националния отбор на Казахстан. В момента носителят на „Златната топка“ от 1994 година работи като коментатор в мексиканска телевизия.

„Накратко казано, когато Кройф започва работа в Барселона, той налага собствен стил и методи на работа, които обхващат всичко от школата до първия отбор. По това време №1 в Барселона бе именно Стоичков.

На всички е ясно, че в последните 20 години доминиращият стил на работа е именно този на Кройф, а Барселона е в основата на успехите на испанския национален отбор. Методите на работа на Кройф са в графа „строго секретни“, но той е разкрил тайните си на двама души след края на кариерата си като треньор – Хосеп Гуардиола и Христо Стоичков.

Стоичков има желание да приложи тази методика и да открие няколко футболни школи на територията на Казахстан, които да предложат качествени футболисти за клубовете и националния отбор на страната, ако от федерацията му гласува доверие и го покани за селекционер“, заяви Мирчо Димитров.

Снимка: sportwitness.ning.com

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top