Стоичков: Чувствата са много силни, връщам се в онези далечни години, когато играех в България (ВИДЕО)

Георги Иванов: Дербитата трябва да се играят пред публика, но ако има ексцесии, не аз, а МВР ще затвори стадионите

Легенди на българския футбол уважиха 100-годишния юбилей на Етър, който беше отбелязан на стадион „Ивайло“ с приятелски мач между Звездите на България и Звездите на клуба. Носителят на „Златна топка“ Христо Стоичков, избраният заедно с него в Идеалната единадесеторка на Световното първенство в САЩ през 1994 година Красимир Балъков и най-успешният клубен треньор в българското първенство Георги Василев бяха само част от големите имена, които присъстваха на спектакъла във Велико Търново.

„Чувствата са много силни, защото в спомените си се връщам в онези далечни години, когато играех в България. Много приятели са минали през този отбор, с много от тях сме играли рамо до рамо през 1994-а. Един от тях не е между нас, но виждате, че този ден е и за него (бел.ред. Трифон Иванов). Носталгия голяма имам по този стадион, защото имам възможността да бъда с човека, който беше избран и в 11-те най-добри футболисти през 1994 година – Краси Балъков, с Киряков, Бончо Генчев“, каза Христо Стоичков преди срещата.

Красимир Балъков коментира, че има много незабравими мачове с виолетовата фланелка, която носи в продължение на осем години и сред тях са най-вече тези със столичните Левски и ЦСКА.

„Много мачове за Етър имам, за да се сещам само за един. С грандовете ЦСКА и Левски бяха най-незабравимите мачове“, каза той.

Балъков добави, че емоцията да играе и за двата отбора в този мач е еднакво голяма и че най-незабравимия спомен в неговата кариера са бронзовите медали от Световното първенство в САЩ.

Треньорът на шампионския Етър Георги Василев пожела на клуба много по-добри резултати занапред и се пошегува, че ще направи сериозен разбор на футболистите преди мача.

„За мен е чест и удоволствие, че съм поканен днес“, каза президентът на Българският футболен съюз Георги Иванов, който също присъства на празненствата по случай 100-годишния юбилей на Етър. По-късно той връчи отличия на изявени футболисти и спортни деятели от Велико Търново.

Източник: БТА, БГНЕС