Стоматологът-подпалвач отново застава пред съда - DC news

Стоматологът-подпалвач отново застава пред съда

Отложиха делото на стоматолога- подпалвач

Пловдивският окръжен съд ще гледа за пореден път делото срещу зъболекаря, който подпали колата на бившата си приятелка в Пловдив миналата година. На заседанието днес се очаква да бъде огласена съдебно-техническата експертиза. По делото бяха назначени също автотехническа и химическа експертизи, но се оказа, че химическата не може да бъде изготвена, тъй като няма възможност за това.

На 27 февруари 2013 година Александър Господинов полял лекия автомобил на Гергана Андреева, паркиран на ул. „Борба“ и колата изгоряла напълно. Покрай нея се подпалили и други две коли.

36-годишният стоматолог имал 10-месечна връзка с Гергана Андреева преди няколко години, но през 2009-та бил изоставен от нея, след като бил задържан за притежание на фалшива валута. Известно време бил в затвора, а когато излязъл, бившата му приятелка вече била омъжена. Александър Господинов поискал среща с нея, но тя отказала и той й отмъстил, като запалил автомобила й.

Зъболекарят бе задържан за палежа, след като от ръцете му бяха взети натривки, които доказаха, че именно той е причинил инцидента. Щетите, нанесени върху изгорялата и другите две обгорели коли са за над 18 хиляди лева.

Делото се гледа при закрити врати.

 

Подобни статии

Top