Стопираха продажбата на жиците на „Градски транспорт“

kuklensko_jici (13)

Спряна е продажбата на част от контактната тролейбусна мрежа, която е оставена на отговорно пазене в склад на Общинското предприятие DCNEWS главният юрист на общината Илиян Иванов. Причината е в решение на Окръжния съд, с което магистратите са се произнесли в полза на собственика на бившия превозвач „Градски транспорт“ Ангел Батаклиев.

По този начин е отменено решението от събранието на кредиторите от 1 февруари, които бяха категорични, че трябва да се пристъпи към продажба на свалените при различни аварии проводници.

Припомняме, че общината предяви пред „Градски транспорт“, чиято процедура по несъстоятелност бе отменена в края на март от Апелативния съд, да заплати сумата от 20 284 лева за съхраняването на склад и охраната на свалената мрежа.

Мотивът на магистратите за отмяната на решението е, че липсват конкретни стойности за мрежата, включително и оценка. Оценката трябвало да бъде разпоредена от синдика на обявеното в несъстоятелност дружество, обясни Илиян Иванов.

По думите му тепърва ще бъде свикано ново събрание на кредиторите, на което ще се реши дали отново да не бъде предявено искане към Батаклиев.

В момента всички по-големи кредитори на „Градски транспорт“ са обжалвали решението на Апелативния съд за отмяна на несъстоятелността на дружеството пред Върховния касационен съд. Те са над 15, уточни Иванов.

 

 

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top