Стопираха продажбата на жиците на „Градски транспорт“

Спряна е продажбата на част от контактната тролейбусна мрежа, която е оставена на отговорно пазене в склад на Общинското предприятие DCNEWS главният юрист на общината Илиян Иванов. Причината е в решение на Окръжния съд, с което магистратите са се произнесли в полза на собственика на бившия превозвач „Градски транспорт“ Ангел Батаклиев.

По този начин е отменено решението от събранието на кредиторите от 1 февруари, които бяха категорични, че трябва да се пристъпи към продажба на свалените при различни аварии проводници.

Припомняме, че общината предяви пред „Градски транспорт“, чиято процедура по несъстоятелност бе отменена в края на март от Апелативния съд, да заплати сумата от 20 284 лева за съхраняването на склад и охраната на свалената мрежа.

Мотивът на магистратите за отмяната на решението е, че липсват конкретни стойности за мрежата, включително и оценка. Оценката трябвало да бъде разпоредена от синдика на обявеното в несъстоятелност дружество, обясни Илиян Иванов.

По думите му тепърва ще бъде свикано ново събрание на кредиторите, на което ще се реши дали отново да не бъде предявено искане към Батаклиев.

В момента всички по-големи кредитори на „Градски транспорт“ са обжалвали решението на Апелативния съд за отмяна на несъстоятелността на дружеството пред Върховния касационен съд. Те са над 15, уточни Иванов.

 

 

Подобни статии

Top