Стотици военни и полицаи на протест в Пловдив (ОБЗОР)

Стотици военни излязоха тази вечер на протест в Пловдив. в 18.00 ч. те се събраха пред сградата на Военния клуб в града на първото си мълчаливо недоволство. Военнослужещи от авиобазите в Граф Игнатиево, Крумово, Четвърти артилерийски полк в Асеновград и 68-ма бригада в Пловдив застанаха на пл. „Централен“, пиха кафе и пушиха цигари в знак на протест срещу орязването на отпуски, обезщетения при пенсиониране и процент прослужени години.

След като постояха 15-на минути „неформално“ пред Военния клуб, военослужещите тръгнаха на „разходка“ по Главната, излязоха на бул. „Шести септември“ и се вляха в протеста на полицаите, които след недоволството си пред полицейската дирекция, спонтанно тръгнаха на протестно шествие към Водната палата.

Така се повтори сценарият от вчера и отново бе блокирано Кръговото движение на Водната палата.

Недоволството на полицаи и военни доведе до ескалация на напрежението сред шофьорите, чакащи в колоните автомобили от всички страни на кръговото кръстовище. Чуваха се викове и клаксони отвсякъде. Това обаче не смути протестиращите служители от двете силови ведомства, които постояха 20-на минути  на кръговото. След това те освободиха пътя.

Подобни статии

Top