Стотици левове изгоряха при пожари в Асеновградско - DC news

Стотици левове изгоряха при пожари в Асеновградско

Селскостопанска техника, близо 40 хиляди бали слама и повече от 3 хиляди кв.метра покривна конструкция изгоряха при два големи пожара на територията на Асеновград. На 31 юли шест пожарни автомобила и  15 екипа се отзовават на сигнал за пожар в стопанския двор на село Боянци. Огънят е обхванал овчарници, навеси, машини. Въпреки, че ситуацията е овладяна бързо три денонощия екипи обхождат терена за наличие на тлеещи огнища.

Със значителни материални щети завършва и пожар в село Леново. Детска игра с огън причинява пожар в краферма в  селото. Изгарят покривна конструкция и 10 хиляди бали слама.

Точно 25 са пожарите, завършили с материални загуби от началото на лятото до днес. Статистиката оповести началникът на РСПБЗН-Асеновград гл. инсп. Величко Бришимов. За трите топли  месеци огнеборците са се отзовали на 200 произшествия като половината от тях са запалвания в сухи треви.

Сухото и горещо лято пощади горите край Асеновград. Само три са  пожарите в масивите край града,  а огънят е унищожил общо 11 декара  широколистни насъждения.

Как се гаси пожар видяха на живо днес децата на Асеновград в Деня на отворени врати за службата. Поводът е професионалният празник на огнеборците-14 септември и традиционната Седмица на пожарната безопасност. Посетителите се запознаха с историята на службата от основаването й през 1933 година до днес.Фотоизложба показва  първия пожарен автомобил и униформи от преди 90 години.

Празникът завърши с водосвет за здраве.

Подобни статии

Top