Стотици пловдивчани дойдоха на Шестия фестивал „Здравей, Здраве“ (СНИМКИ)

11178623_10203669713734378_2107904794_n

Йога на открито демонстрираха днес в Пловдив участници от  Клуб WOW Sport в рамките на шестия фестивал „Здравей, Здраве“, който се провежда в града под тепетата днес. Традиционният вече пловдивски фестивал за здравословен живот продължава и утре. Функционалната тренировка зареди с много енергия пловдивчани, които минаваха, а и се включваха в нея в Цар Симеоновата градина.

Тренировката премина и в рамките на инициативата „Да раздвижим България“, част от Европейската кампания NowWeMOVE. Основно събитие на кампанията е ежегодната седмица на физическата активност и спорта MOVE Week, провеждана в цяла Европа през първата седмица на октомври.

BG Бъди активен, заедно с клуба за функционални тренировки и бойни изкуства WOW Sport, си партнират успешно с фестивала за шеста поредна година. Организаторите бяха изготвили разнообразна спортна програма, чиято цел е да раздвижи пловдивчани в рамките на два дни и да им покаже ползите от активния начин на живот.

Вижте и снимки от събитието:

Мотото на фестивала „Здравей, Здраве“ тази година е „Щастливи, осъзнати, единни като капки жива вода”. През двата дни пловдивчани могат да избирате от над 100 лекции, работилници, спортни прояви, занимания с деца, културни събития, изложение за здравословното хранене, прожекции, изложби, концерти и др., базирани в Дома на науката и техниката на ул. „Гладстон“ 1.

Специалната спортна програма, изготвена за фестивала, включва различни йога практики, танци, функционални тренировки, игри за деца и родители, бойни изкуства, спортно ориентиране. Всички събития със спортен характер се провеждат на открито в Цар Симеоновата градина и откритата площадка на Дома на науката и техниката.

Освен функционалната тренировка в Градската градина ще има също Активни игри за деца и родители, а на 26 април от 15:00 ч. Zumba на открито с Ави.

 

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top