Стотици сведоха глави пред лика на Левски в Мулдавския манастир

Походът до Обителта, разположена високо край Асеновград, събра малки и големи.

Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев, наред със стотици жители и гости на общината, се преклониха пред лика на Васил Левски.

Градоначалникът участва в походът поклонение, провеждащ се ежегодно в памет на Апостола на българската свобода, до манастир „Св. Петка – Мулдавска“.

„Днес няма българин, който да не трепва, щом чуе името на Апостола! Но да го помним и славим не е достатъчно. Нужно е да прозрем заветите му и уроците, които историята ни дава за живота му. Нека отстояваме ценностите – християнски, общочовешки и морални. Да отстояваме правата си. Да бъдем единни. Така ще докажем, че сме достойни да го славим. Дължим го на децата на Асеновград!“, посочи кметът д-р Христо Грудев.

151 години безсмъртие, отбелязаха всички миряни, пристигнали в Обителта, за да сведат глави пред най-великия.

Пред паметната плоча на Дякона асеновградски свещеници отслужиха панихида. Възпитаници на ОУ „Ангел Кънчев“ – Асеновград и на Неделно училище „Благонравие“ при храм „Св. Атанасий“ в града припомниха за живота на Апостола, за неговите подвизи и героизъм, за незабравимите му дела.

И за това, че благодарение на Васил Левски днес живеем в свободна България. Възпоменанието завърши с поднасяне на венци и цветя пред лика на Дякона.