Стотици си взеха „сбогом“ с голямата Надя Тодорова в Асеновград (СНИМКИ)

Цял Асеновград се стече да изпрати в последния й път голямата българска артистка Надя Тодорова този следобед. Малко след 15.00 часа във фоайето на читалище „Родолюбие“ бе внесен белият ковчег с тленните останки на „голямата актриса на малките роли“.

На поклонението, което продължи до 17.00 ч. дойдоха близки, приятели, почитатели и съграждани. Своята почит и преклонение пред нея засвидетелства и кметът на Асеновград д-р Емил Караиванов.

„Отиде си най-близкият ми човек. Последните й думи към мен бяха, че ме обича“, каза разплакана дъщеря й Антоанета Теменугова, която от години работи като реставратор в Прага. През последните пет години тя взела майка си при себе си, тъй като актрисата била болна. „От самото начало знаехме, че ще бъде погребана при татко в Асеновград. Тя така искаше“, каза още дъщеря й.

Фоайето на читалището в града бе препълнено с хора. Те прииждаха от десетки градове и села в страната, за да положат венци и цветя и да се поклонят пред известната българска актриса. Ролите й в над 30 филма и стотици театрални постановки, хилядите срещи със зрители и почитатели, ще останат като светла диря след нея, коментираха присъстващите.

Надя Тодорова бе партньорка на екрана на Тодор Колев и Стефан Данаилов. Ламбо винаги е споделял, че тя му е на късмет. А голямата актриса изиграва и една от най-запомнящите нейни роли в култовата лента „Дами канят“, снимана именно в Асеновград.

„В спомените на Асеновград Надя ще бъде завинаги млада. Всички ще я помним с таланта и уникалността, с умението да обединява хората“, коментираха помежду си хората, дошли да се сбогуват с нея. И се спираха още на входа, за да погледат биографичния филм за актрисата.

Съболезнователна телеграма до близките на Надя Тодорова е изпратил министърът на културата Вежди Рашидов, съобщиха от община Асеновград.

Погребението ще бъде в 18.00 ч. на асеновградските гробища.

Подобни статии

Top