Строителни отпадъци зариват "Родопи", кметът нехае (СНИМКИ) - DC news

Строителни отпадъци зариват „Родопи“, кметът нехае (СНИМКИ)

Огромни количества нерегламентиран строителен отпадък зарива най-големите села в община „Родопи“, алармират общински съветници от ГЕРБ. Според тях, при наличие на лицензирано строително сметище край Първенец, което притежава валиден лиценз, кметът на „Родопи“ Пламен Спасов преди два месеца е издал цитирам: „неадекватна заповед за изземване и запечатване на сметището“.

„Мотивите му са меко казано странни и осланящи се на недоказани по неговите мотиви злоупотреби. Строителното сметище се управлява от СО „Спектър“ с принципал Общинския съвет, който веднага след заповедта на кмета се събира и взема решение за отмяна на същата“, пишат в писмо до медиите от ГЕРБ. Според изпратеното от тях писмо, придружено със снимки, на заседанието неколкократно е било обяснено на кмета, колко голяма е опасността от еко катастрофа. Посочено му е било и това, че фирма „Спектър“ има сключени договори с фирми, които изпълняват ремонтни дейности в Пловдив за депониране на огромни количества отпадъци – близо 20 000 тона.

Това са приходи за общината, посочват съветниците. Въпреки това кметът бил непреклонен в намерението си да бъде затворено депото, при все че има риск от последващи дела за неустойки от страна на строителните фирми.

„Вече два месеца кмета Пламен Спасов не се съобразява нито с общинския съвет, нито с опасността от еко катастрофа, която цъка…“, подчертават от ГЕРБ. Оттам допълват, че в момента сметището се охранява от фирма за 3 000 лв. месечно и подчертават, че скоро цялата територия на община „Родопи“, ще се превърне в едно огромно сметище.

 

Подобни статии

Top