Строят Младежки център на Гребната база

Строят младежки център на Гребната база в Пловдив

В Община Пловдив бе представен проектът „Изграждане на младежки център в Пловдив“ за млади хора в риск, който се осъществява с финансовата подкрепа на Испания, Лихтенщайн и Норвегия чрез финансовия механизъм на Еврпейското икономическо пространство. Проектът е на обща стойност 2 млн. 243 хил. лева, а безвъзмездната финнасова помощ е 100 %. Той е спечелен от Община Пловдив в партньорство с Националния алианс за работа с доброволци

В България одобрените такива проекти са 4, като единствено в Пловдив за целта ще бъде построена чисто нова сграда на 3 етажа. Центърът ще бъде изграден на територията на Гребната база.

Ще има наколко зони за настаняване, за хранене, административна и интерактивен образователен център, обясни ръководителят на проекта Нели Милкова.

В центъра ще работят 15 човека – младежки работници, учители, лектори и помощен персонал.  Там ще бъдат организирани международни младежки обмени, доброволчески инициативи, неформални обучения, клубове по интереси, както и публично информационни кампании по проблемите на младежите в риск.

Във втория етап от проекта на стойност 1 млн. лева, Община Пловдив планира изграждането на 6 игрища за мини футбол, баскетбол, волейбол, фитнес на открито за различни възрастви групи.  4 къта за тенис на маса и около тях тартанова писта. Проектът трябва да бъде завършен до края на април 2016 година, като очакваните резултати са подобряване благосъстоянието на младите хора в риск.

 

 

Подобни статии

Top