Строят ново кметство в Боянци - DC news

Строят ново кметство в Боянци

Строеж на ново кметство започна днес в асеновградското село Боянци.  Старт на строителните дейности даде кметът на Асеновград Емил Караиванов.

По време на церемонията кметът на Боянци Димитър Димитров  припомни, че от 1967 г. кметството на Боянци се помещава в няколко стаи в местното читалище. През последните три години при обсъждането на инвестиционната програма за всяка следваща година, Димитров настояваше да се отпуснат средства за строежа. Досега обаче проектът се отлагаше с мотива, че няма достатъчно средства за реализацията му.

Новото кметство ще бъде в двуетажна сграда с обща площ 450 кв.м. На първия етаж ще бъдат разположени четири помещения. Там ще има стая за полицая, аптека, фризьорски салон и санитарен възел. На втория етаж ще се намират кметският кабинет, кабинет за счетоводител и секретар, заседателна зала и санитарен възел.

Общата сума за изграждане на кметството е в размер на 301 541 лв. С първия етап, който стартира днес, ще бъдат поставени основите и първата плоча на строежа. За него Община Асеновград е заделила 35 000 лв. Останалата част от средствата ще бъдат заделени от бюджета през следващата година, за да може да бъде довършена сградата на новото кметство.

 

 

 

Подобни статии

Top