Строят паркинг за 50 коли в „Южен“

Паркинг в Южен

Основен приорититет в строителната програма на район „Южен” през тази година ще бъде ремонтът на улици. На улица „Славееви гори” ще бъде изграден паркинг за 50 автомобила. Пространството около училище „Димитър Талев” ще бъде облагородено. В зоната се предвиждат  нови 2700 квадратни метра асфалтови настилки и около 800 линейни метра тротоар. Общата стойност на капиталовата програма на  района  е 550 хиляди лева.

Паркингът на улица „Славееви гори”  ще бъде изпълнен чрез технологията  „пробит бетон”, а целта е да се запази зеленината. Ремонтът е на стойност 195 хиляди лева. По план  строително-ремонтните дейности  трябва да приключат за един месец. Кметът на район „Южен” Валентин Василев заяви, че ще се работи и на улица „Дойран”, а  на  „Кичево“ ще бъдат  изградени нови  тротоари.

„Изцяло инвестиционната ни програма е съсредоточена върху писмата и сигналите, които сме получавали. Искаме изцяло по европейски начин да покажем, че и нашия квартал, който е част от Пловдив, е едно добро място за живеене”, коментира кметът на район „Южен“ Валентин Василев.

Кметът Иван Тотев заяви, че на следващата сесия ще бъдат отпуснати допълнителни средства в размер на един  милион  лева. Те ще бъдат предназначени за районите „Южен”, „Северен” и  „Тракия”.

„Тук вече ще включим и големи пътни отсечки като „Асеновградско шосе”, обръщалото на булевард „България”, „Рогошко шосе”. Те ще бъдат възложени за изпълнение чрез районите администрации и те ще отговарят за тези проекти. Днес сме отворили и още една процедура в размер на милион и половина лева за преасфалтиране на вътрешно-квартални улици”, обясни Тотев.

През тази година сумите за реконструкции на вътрешно-квартални улици ще надхвърлят 10 милиона лева. Кметът Иван Тотев съобщи още, че във връзка с постоянно нарастващия брой на новорегистираните автомобили и липсата на паркоместа се обсъждат идеи за по-рестриктивни мерки. Все още обаче те са в процес на обмисляне.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top