Строят рампа за млечна кухня „Слънчеви усмивки“ в „Северен“

Строят рампа за млечната кухня в Северен

В пловдивския район „Северен“ започна изграждането на 15-метрова рампа за детски колички пред млечна кухня „Слънчеви усмивки”. Тя ще бъде готова до месец и ще струва на администрацията около 6 хиляди лева. Рампата ще улесни много майките, тъй като достъпът с детски колички до входа на кухнята досега бе невъзможен.

Досега майките, които вземат храната на децата си от детската кухня на бул. „Марица-Север“ 51, е трябвало да бъдат придружавани от баби или свои близки. Причината е, че пред „Слънчеви усмивки“ има само стръмни стълби и няма подход за бебешките колички. А в нея се готви храната на 390 деца.

Трябва някой да ни придружава, няма как – или трябва да вземем детето на ръка, просто е невъзможно. И е много добре, че ще се направи рампа, тъй като е необходимо и належащо, категорична е Мариета Хаджийска, майка на 4-месечно бебе. Засега тя не ползва кухня, но скоро това й предстои.

Затова днес кметът на „Северен“ Ральо Ралев направи първа копка на бъдещата рампа, по която майките ще могат да се придвижват.

Оттук реално вземат храна най-голяма част от майките на всички деца до 2-годишна възраст, а също  разнасяме чрез коли до други две разливочни в район „Северен“ – 32 секунда

15-метровата рампа ще бъде изградена от вибриран бетон, широчината й ще бъде 1.30 метра, ще има и обезопасяващ парапет от двете страни, обясни изпълнителят Иван Къркаличев.  Около съоръжението ще бъде обновен и тротоарът. Районната администрация е заделила за проекта 10 хиляди лева, но изпълнителят се ангажирал да я направи за 6 хиляди. Така ще останат пари, за да се направи козирка върху входа на кухнята, тъй като върху него тече вода от климатиците по горните етажи.

В същата сграда бивш клуб на СДС ще се превърне в пенсионерски клуб.

Днес беше предаден официално ключът, следва освежителен ремонт и съответно ще търсим вече обзавеждане и скоро ще открием този пенсионерски клуб, обясни зам.-кметът Лариса Кътова.

Доскоро клубът се ползвал за магазин, което не съвпадаше с предназначението му, допълни Ральо Ралев.

Подобни статии

Top