Структури на ББЦ се вливат в „Лидер“

кадри на Бареков се вливат в Лидер

„152 членове на ББЦ в Западен се очаква до дни да минат към „Лидер“, обяви Юри Величков, бивш председател на партията на Николай Бареков в пловдивския район.

Самият Величков на 12-ти януари подал заявление за напускане на ББЦ и на 14-и станал член на партията „Лидер“, която която е част от коалицията Български Демократичен Център. Той заяви, че в момента вървяли партийни събрания и една голяма част от структурите по места ще преминат към „Лидер“.

От мен лоша дума за „България без цензура“ и за г-н Бареков няма да чуете, заяви бившият председател на партията в „Западен“ Юри Величков. Като нов член на „Лидер“ смята до изборите да наблегне на партийно строителство. Твърди, че на парламентарните избори районната организация в „Западен“ е постигнала най-добър резултат за Пловдив.

„Ние пътя не сме го променяли, ние сме отново в БДЦ – нито сме отишли в БСП, нито в ГЕРБ. Тъй че с гордост си подадох заявлението и ще направя всичко възможно отново в Пловдив, /не говоря вече само за моя район, тъй като ще поема по-голяма отговорност този път/, да постигне добри резултати за ПП „Лидер“ и БДЦ“, допълни Величков.

Партията на Ковачки се готви в близките седмици да открие своя градски офис. Дотогава ще стане ясно и кои от членовете на „България без цензура“ ще напуснат Бареков, посочи националният координатор на партията Стилиян Аврамов. Той беше категоричен, че политическият съюз „Български демократичен център“ е отворен за предизборни коалици с други партии.

Към нас вече се присъединяват и офицерите от запаса, обяви Аврамов. Той посочи че засега не са водени разговори да бъде подкрепен за кмет на Пловдив бившият водач на листата на „Лидер“ на парламентарните избори през 2013 година Славчо Атанасов. „С него сме в прекрасни отношения, не знам дали той ще се кандидатира за кмет“, допълни Аврамов.

 

 

 

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top