Студентите дилъри на дрога отиват на съд

Пловдивската окръжна прокуратура внесе обвинителен акт срещу студентите пласьори на дрога, задържани в Пловдив през декември, миналата година, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Магистратите внесоха в съда обвинителен акт срещу Любомир Георгиев /26 г./ от гр. Петрич, 24-годишната му приятелка Людмила Андонова и Драгомир Амбарев /24 г./ от гр. Сопот за държане на високорискови наркотични вещества без надлежно разрешително с цел разпространение.

Любомир отива на съд за това, че е бил спипан с марихуана в колата си извън града. След обиск и в жилището му, у него били открити на над  2,2 килограма индийски коноп на обща стойност 13 443 лева.

Драгомир  е предаден на съд за това, че на 1 декември 2015 г. в  Пловдив е държал с цел разпространение 54 грама марихуана, 297 грама амфетамини и 19 броя жълти на цвят таблетки МDМА/екстази/ с тегло 4,95 грама, всички на обща стойност 9 368 лева.

Людмила Андонова  ще зстане пред съда за това, че на 1 декември 2015 г. в гр. Пловдив, е държала с цел разпространение марихуана с общо тегло 199 грама на стойност 1199 лева.

Припомняме, че Любомир Георгиев  и Драгомир Амбарев живеели заедно на квартира в Пловдив. Разследващите установили, че Любомир снабдявал с дрога съквартиранта си Драгомир, както и други лица, сред които и студентката от Аграрния университет Людмила Андонова, която живеела в студентски общежития. При обиски в жилищата на тримата на 1 декември 2015 г. били намерени и иззети наркотиците.

В хода на досъдебното производство, обвиняемите са дали обяснения, признали са вината си и съжаляват за случилото се. Първоначално те бяха задържани с постоянна мярка „задържане под стража“, която впоследствие е беше изменена в „парична гаранция“ – за Любомир Г. –  5 000 лева, за Драгомир А. – 3 000 лева и за Людмила А. – 3 000 лева.

Оставиха в ареста студентка-дилър на дрога (СНИМКИ)

Студентите-дилъри от Аграрния в ареста за постоянно (СНИМКИ)

Подобни статии

Top