Студентите-дилъри от Аграрния в ареста за постоянно (СНИМКИ)

12348465_10204849206820968_234028262_n

Пловдивският апелативен съд постанови днес постоянна мярка „задържане под стража“ за тримата студенти, които бяха спипани с над 3 килограма дрога. Днес съдът разгледа протеста на Окръжната прокуратура срещу решението на Окръжния съд от 4 декември да пусне под гаранция от 1000 лева 23-годишната студентка от Аграрния университет Людмила Андонова и приятелите й Любомир Георгиев /25г./ и Драгомир Амбарев /23 г./. Тримата са обвинени в притежаване на наркотици с цел разпространение.

Людмила живеела в един от блоковете на общежитията „Чайка“. Тя била задържана на 30 ноември при акция на Криминална полиция. В стаята й били открити марихуана, амфетамини и везни, по които имало следи от дрога.

Полицаите са арестували също приятелят й Любомир, който й доставял стоката от родния им град Петрич.

Заедно с другото момче той бил на квартира в Пловдив, където също е намерена дрога. Наркотици са открити и в автомобилите на тримата. Полицаите иззели общо над 2 килограма марихуана, екстази и амфетамини, придобити с цел разпространение.

Апелативният съд прие, че има достатъчно събрани доказателства срещу тримата и на първа инстанция магистратите погрешно са постановили по-лека мярка за неотклонение. Според магистратите държането на дрога в общежитие крие сериозна обществена опасност за останалите студенти.

По досъдебното производство са използвани специални разузнавателни средства, затова съдебното заседание днес бе при закрити врати. Според съдиите обаче по делото не са приложени разрешителни за използване на СРС-тата, затова доказателствата, събрани с тях, не бяха взети предвид.

Наложената мярка е окончателна и не подлежи на обжалване, а тримата студенти бяха задържани направо в съдебната зала от служители на Съдебна охрана.

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top