Студентите от УХТ дариха с коледен празник деца лишени от родителски грижи

Коледен празник студентите от Университета по хранителни технологии дариха на децата от Дома за деца, лишени от родителска грижа – „Княгиня Мария Луиза“. Децата бяха посрещнати от инициаторите от Студентски съвет – Калоян Попов, Илиян Петракиев и Иво Финков, и от ректора проф. Кольо Динков в спортната база на висшето училище.

Благотворителната кампания, инициирана от младите хора и подкрепена от ръководството на висшето училище, се провежда за поредна година в дните преди Коледа. Проф. Кольо Динков пожела на децата да са здрави и да се радват на празника, защото са на гости при приятели.

Студентите изненадаха децата с много игри и викторина. Поредица от победители бръкнаха в голямата торба с лакомствата след верните отговори на въпроси, свързани с историята на България и много други любопитки от всякакъв рода.

Танците на фолклорния ансамбъл към Университета „Пълдин“ и на студентска формация „Елеганс денс“ направиха празника още по голям. Много музика и песни и още толкова подаръци и лакомства накараха децата да се чувстват щастливи като на истинско и голямо коледно парти. Накрая в Спортната база на Университета по хранителни технологии пристигна и Дядо Коледа.

Подобни статии

Top