Студентите от УХТ с кампания „Празнувай отговорно“ преди 8 декември

За втора поредна година и по инициатива на Студентския съвет към Университетът по хранителни технологии, висшето училище организира кампания „Празнувай отговорно“.  Тя се обявява в навечерието на 8 декември и с нея възпитаниците на Университета призовават всички студенти в страната да шофират разумно. Младите хора  се обръщат към приятелите си – участници в движението, да бъдат по-внимателни на пътя и да не пренебрегват детайли като „4 зимни гуми, 7 секунди за колана и 8 часа, за да изтрезнеят“.

Инициативата на студентите получи през миналата година подкрепата на академичното ръководство на Университета по хранителни технологии и на Областна дирекция на МВР Пловдив, Отдел „Охранителна полиция“ Пловдив и Сектор „Пътна полиция“ Пловдив.

„Удовлетворен съм, че студентите продължават кампанията.  Радва ме факта, че в нашия университет има млади хора, които мислят отговорно за своите колеги и приятели. Подкрепям ги не само като ректор, но и като родител“, заяви ректорът на Университета по хранителни технологии  проф. Кольо Динков.

Кампанията стартира днес в 9.00 ч. сутринта и ще продължи до 8 декември.

Подобни статии

Top