Студенти и пенсионери се надпреварват да грабнат любимите си книги (СНИМКИ)

Подаряват книги в библиотека "Иван Вазов"

Още в първия ден от коледната акция на библиотека „Иван Вазов“ в Пловдив под надслов „Подари си книга! Почувствай топлината й на Коледа!“ желаещите да се сдобият с екземпляр от фонда на институцията изпълниха фоайето на сградата.

Студенти, пенсионери и дори работници от близките заведения за хранене дойдоха, за да разгледат разнообразието от книги и да обогатят личната си библиотека. Младите избираха предимно научни издания, които им помагат в следването, докато по-възрастните се заглеждаха в романите. Имаше и книги, за които желаещите бяха няколко, но до сериозни спорове не се стигна и всички си тръгнаха доволни.

Желаещите могат да си изберат до четири книги, като не е необходимо предварително записване. „Идваш, избираш и отиваш да четеш на топло под юргана“, лаконично коментира акцията охранител на входа на „Иван Вазов“. От библиотеката допълниха, че инициативата ще продължи през цялата седмица, като изданията периодично ще се обновяват, така че етажерката във фоайето да не остава празна. „Разбира се, ако има много голям интерес, книгите могат да свършат и  акцията ще приключи по-рано. Така че не губете време и побързайте да изберете своите книги!“, призоваха библиотекарите.

Книгите са най-разнообразни – научни трудове, филологически сборници, българска класика, помагала за ученици и студенти, стихосбирки на съвременни пловдивски автори, световнопризнати шедьоври като пиесите на Шекспир или хумористичните разкази на Чудомир. Това са многоекземплярни заглавия от фондовете на “Иван Вазов”, които се връчват като коледен подарък на най-запалените читатели.

Припомняме, че само тази седмица в библиотеката са обявени дни без глоби. От 15 до 19 декември всички, които са пресрочили датата на връщане на заетите книги или документи, ще имат възможност да ги върнат без да плащат санкции.

Подобни статии

Top