Студенти от АМТИИ показват графики и фотоси в галерията на ДПХ

5070 Veneta Atanasova

Изложба на студентите от специалността „Графичен дизайн и фотография“ към АМТИИ-Пловдив ще бъде открита тази вечер от 18.00 часа в изложбената зала на Дружеството на пловдивските художници на ул. „Гладстон“ 32. Експозицията ще представи повече от 150 работи с фотография и графичен дизайн на 15 дипломанти от бакалавърската дисциплина под ръководството на доц. Никола  Лаутлиев и доц. Васил Николов.

Основна тема на авторските търсения е житейската философия на съвременния млад човек. Изградена с нестандартни и впечатляващи концептуални решения, изложбата показва проекти на репортажна фотография, индустриален интериор и други направления, демонстриращи ярката симбиоза между различните изкуства.

Това са дипломните проекти на 15 студенти – вече оформени творци, които ще защитават своето художествено кредо пред академично жури в по-ранните часове на деня.

Бакалавърската специалност „Графичен дизайн и фотография“ е създадена в АМТИИ през 2007 година и бързо се налага като една от най-атрактивните в направлението „Изобразително изкуство“. Това се доказва и от големия брой кандидат-студенти през настоящата кампания. Завършилите специалността бързо намират реализация и успешно стартират своята творческа кариера в медии и реномирани издателства като „Хермес“, „Жанет 45“ и др.

Интересът на младите хора към тези изкуства наложи от тази година АМТИИ да открие и специалност „Фотография“, интересът към която е изключително висок още отсега.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top