Студенти от АМТИИ с публична защита на дипломни работи

Публичната защита на дипломните работи на студентите от магистърските специалности „Артмениджмънт“ и „PR на арторганизации“ от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство-Пловдив ще се проведе днес.

Събитието ще се състои в салона на драматично-куклен театър „Хенд“ на бул. Руски 18 от 9.00 часа.

Тази година защитата на дипломните проекти на двете мениджърски магистратури в изкуството ще премине под мотото „Палитра от музика, танц, театър и мода – споделяме, обичаме и вярваме в смисъла, силата и красотата на изкуството“. По традиция дипломирането на бъдещите мениджъри и пиари на арторганизации преминава в защита на разработките пред научно жури, а събитието е обединено в спектакъл с полифонично художествено послание.

През 2015 година се дипломира десетият курс от магистратурата „Артмениджмънт“ и петият от „PR на арторганизации“. За тези години през двете специалности са преминали редица изявени български творци, настоящи ръководители на драматични и куклени театри, опери, симфонични оркестри, модератори на международни танцови и театрални фестивали. С тези магистратури АМТИИ се превърна в национален център за изучаване на артмениджмънта, а  Пловдив с неповторимата си атмосфера допринася за изграждането на специалисти, които да продължат по модерен и професионален начин утвърждаването на изкуството като национална кауза.

Подобни статии

Top