Студентска научна сесия ще разгледа работата на Роженската обсерватория

Rozhen-lyatna-praktika-2015 (2)

Студентска научна сесия за работата на Националната астрономическа обсерватория – Рожен организира Философско-историческият факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Форумът, посветен на най-голямата обсерватория в Югоизточна Европа, ще бъде открит на 18 ноември, сряда, от 16:00 часа в зала „Компас“ на Ректората на висшето училище на адрес ул. „Цар Асен“ № 24.

Ще бъдат представени резултатите от теренното изследване на студенти от специалност Социология на правото, икономиката и иновациите, проведено при обсерваторията в периода 22-27 юни 2015 година, подкрепено от Европейската асоциация за изследване на науката и технологиите. Те ще обяснят спецификата на научната дейност на астрономите и актуалните им изследователски търсения, както и трудностите, с които се сблъскват. Ще бъде подчертано и значението на Роженската обсерватория като символ и стратегически обект на българската наука и култура.

По традиция най-добрите разработки ще бъдат оценени от научно жури, съставено от астрономи и социолози, а призьорите ще бъдат наградени. Специални гости на събитието ще бъдат астрономи от НАО Рожен, както и директорът на обсерваторията д-р Никола Петров. Научната сесия е част от честванията по случай 20-годишната от създаването на специалност „Социология“ в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top