Студ и дъжд в Страстната седмица - DC news

Студ и дъжд в Страстната седмица

Рязко застудяване и валежи прогнозират синоптиците преди Великден. Страстната седмица започна с валежи, а дните до Великден няма да ни зарадват с топло време.

В следобедните часове днес е възможно да паднат градушки. Тогава се очакват кратки валежи с гръмотевици, по време на които вятърът ще се усилва.

А още тази вечер с падането на температурите в предбалкана и в райони от Западна България дъждът може да премине в сняг.

Утре сутринта ще продължава да превалява слаб сняг в тези места. През деня валежите ще започнат да спират, но ще е ветровито в цялата страна.

Има предупреждение за силен студен вятър, който ще стига до 80-90 км в час. Той ще важи за абсолютно всички области.

В сряда ще е студено, особено утрото, и ще има условия за слана, но през деня ще се затопли. Ще продължава да превалява и в четвъртък, и в дните до неделя.

Утре сутринта все още на места във високите полета на Западна България ще превалява сняг, но от запад валежите ще започнат да спират, а след обяд и облачността да се разкъсва и намалява, градусите ще са от 2 до 15.

Вятърът от запад-северозапад ще се усили и ще бъде умерен и силен. Минималните температури ще бъдат предимно между 2° и 7°, по морския бряг между 9° и 11°.

Максималните температури ще бъдат между 10° и 15°, в крайните югозападни райони до 17°, а в Североизточна България, където през целия ден ще остане облачно и дъждовно, между 7° и 10° – съобщават от НИМХ.

Над планините ще бъде предимно облачно с валежи от сняг, но от запад те ще започнат да спират. Ще духа силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2 000 метра минус 2°.

По Черноморието ще бъде хладно, ветровито, облачно и дъждовно. Ще духа умерен и силен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са между 11° и 13°.

Подобни статии

Top