Сузана Николова отново застава пред съда

suzana nikolova delo (3)

Бившата зам.-председателка на Общински съвет – Пловдив и бивш синдик на общинската фирма „Ритон“ Сузана Николова отново застава днес пред Пловдивския районен съд. Делото срещу нея и строителния надзорник Вакрил Тодоров ще се гледа днес от 9.30 часа Районния съд в Пловдив.

През юни 2011 година лобистът Тодоров и Сузана Николова заблудили собственичката на детски център Юлия Костадинова, която потърсила съдействие от двамата пред администрацията, че ще ѝ узаконят имота срещу сумата от 50 хиляди лева. Дълго време атракционът в парк Лаута действал без необходимите документи, а от кметството в „Тракия“ и РЗИ непрекъснато глобявали бизнесдамата.

Костадинова дала 50 хиляди лева, за да уреди право за ползване на имота за 5 години. През юни 2011 година Тодоров завел в детския център Сузана Николова и обяснил, че тя е много влиятелна и ще помогне въпросът да се реши.

На 2 август 2011 г., по предложение на общинския съветник Константин Георгиев, Общинският съвет излиза с решение да се обяви конкурс за поставяне на преместваем обект на мястото на детския център. Костадинова се почувствала излъгана, но все пак кандидатствала на търга с две фирми – своята и тази на мъжа си. Тръжната комисия обаче не я допуснала до конкурса, тъй като офертите били подадени с 1 и 2-минутно закъснение. След този провал бизнесдамата си поискала 50-те хиляди лева обратно, но Вакрил и съпругата му й казали – „Търси си ги от Сузана“. Затова Юлия подала подала жалба в прокуратурата.

Според материалите по делото Сузана Николова е взела 40 хиляди лева от сумата, а Вакрил – другите 10 хиляди. На процеса през февруари бившата съветничка, а впоследствие и ликвидатор на общинската фирма „Ритон“ обясни, че самата тя била жертва, тъй като ѝ бил запален джипа.

На първото заседание по делото – на 15 януари, тази година, бяха разпитани пострадалата Юлия Костадинова и девет свидетели, сред които бе и съветникът от „Кауза Пловдив“ Константин Георгиев.

Тогава шестима топ адвокати се явиха по делото от двете страни. Очаква се днес то да бъде отложено още в началото, тъй като един от юристите – адвокат Стефан Левашки, е ангажиран със защитата на обвиняем по делото за убийството на митничаря Георги Дребчев, което продължава и днес. /Повече вижте ТУК!/

 

 

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top