Сузана Николова пак пред съда днес (СНИМКИ)

suzana nikolova (4)

Бившата зам.-председателка на Общински съвет – Пловдив и бивш синдик на общинската фирма „Ритон“ Сузана Николова отново застава днес пред Пловдивския районен съд. Делото срещу нея и строителния надзорник Вакрил Тодоров ще се гледа днес в Районния съд в Пловдив.

През юни 2011 година лобистът Тодоров и Сузана Николова заблудили собственичката на детски център Юлия Костадинова, която потърсила съдействие от двамата пред администрацията, че ще ѝ узаконят имота срещу сумата от 50 хиляди лева. Дълго време атракционът в парк Лаута действал без необходимите документи, а от кметството в „Тракия“ и РЗИ непрекъснато глобявали бизнесдамата.

Костадинова дала 50 хиляди лева, за да уреди право за ползване на имота за 5 години. През юни 2011 година Тодоров завел в детския център Сузана Николова и обяснил, че тя е много влиятелна и ще помогне въпросът да се реши.

На 2 август 2011 г., по предложение на общинския съветник Константин Георгиев, Общинският съвет излиза с решение да се обяви конкурс за поставяне на преместваем обект на мястото на детския център. Костадинова се почувствала излъгана, но все пак кандидатствала на търга с две фирми – своята и тази на мъжа си. Тръжната комисия обаче не я допуснала до конкурса, тъй като офертите били подадени с 1 и 2-минутно закъснение. След този провал бизнесдамата си поискала 50-те хиляди лева обратно, но Вакрил и съпругата му й казали – „Търси си ги от Сузана“. Затова Юлия подала подала жалба в прокуратурата.

Според материалите по делото Сузана Николова е взела 40 хиляди лева от сумата, а Вакрил – другите 10 хиляди.  На предишното заседание по делото на 26 февруари бяха разпитани като свидетели бившите общински съветници Тодор Кръстев и Тодор Христев, народната певица Елена Чаушева и др.  По-рано бе разпитан и съветникът от „Кауза Пловдив“ Константин Георгиев.

В събота родители на деца с увреждания пък протестираха срещу премахването на детския център. Той трябва да бъде разрушен заради построяването на продължение на ул. „Цветан Лазаров“ през парк Лаута.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top