Сузана Николова пак пред съда заради детски център „Теди“

Бившата зам.-председателка на Общински съвет – Пловдив и бивш синдик на общинската фирма „Ритон“ Сузана Николова отново застава днес пред Пловдивския районен съд.

През юни 2011 година лобистът Вакрил Тодоров и Сузана Николова заблудили собственичката на детски център Юлия Костадинова, която потърсила съдействие от двамата пред администрацията, че ще ѝ узаконят имота срещу сумата от 50 хиляди лева. Дълго време атракционът в парк Лаута действал без необходимите документи, а от кметството в „Тракия“ и РЗИ непрекъснато глобявали бизнесдамата.

Костадинова дала 50 хиляди лева, за да уреди право за ползване на имота за 5 години. През юни 2011 година Тодоров завел в детския център Сузана Николова и обяснил, че тя е много влиятелна и ще помогне въпросът да се реши.

На 2 август 2011 г., по предложение на общинския съветник Константин Георгиев, Общинският съвет излиза с решение да се обяви конкурс за поставяне на преместваем обект на мястото на детския център. Костадинова се почувствала излъгана, но все пак кандидатствала на търга с две фирми – своята и тази на мъжа си. Тръжната комисия обаче не я допуснала до конкурса, тъй като офертите били подадени с 1 и 2-минутно закъснение. След този провал бизнесдамата си поискала 50-те хиляди лева обратно, но Вакрил и съпругата му й казали – „Търси си ги от Сузана“. Затова Юлия подала подала жалба в прокуратурата.

Според материалите по делото Сузана Николова е взела 40 хиляди лева от сумата, а Вакрил – другите 10 хиляди.  На предишното заседание по делото на 26 февруари бяха разпитани като свидетели бившите общински съветници Тодор Кръстев и Тодор Христев, народната певица Елена Чаушева и др.  По-рано бе разпитан и съветникът от „Кауза Пловдив“ Константин Георгиев.

 

 

 

Подобни статии

Top