Сузана Николова подава сигнал до министър Горанов за нередности в „Свободна зона-Пловдив“

Изпълнителният директор  на „Свободна зона – Пловдив“  Сузана Николова подава сигнал до финансовия министър Владислав Горанов във връзка със смяната на ръководството на дружеството.

Тя настоява да бъде установено реалният вносител на предложението, настоящите директори в лицето на Николова и Никола Папазов, да бъдат заменени от Атанас Атанасов и Едвард Лабуза.

Бившата общинска съветничка от ГЕРБ пита и има ли връзка между новите назначения  и предстоящото дарение на акции от Министерството на финансите в полза на Община Пловдив.

Сузана Николова беше назначена за изпълнителен директор на „Свободна зона” в началото на тази година. 4 месеца по-късно на сесия на Общинския съвет в Пловдив беше гласувано влаковият диспечер Атанас Атанасов и машинният инженер Едвард Лабуза да заемат местата  на Николова и колегата й Никола Папазов.

Според нея има разминаване на становищата на Община Пловдив и Министерството на финансите относно смяната.

„Кметът на Пловдив каза, че тези предложения и номинации са от министъра на финансите. В министерството информацията е, че тези предложения са на кмета Иван Тотев. Кой иска да наложи некомпетентно ръководство на „Свободна зона“ и с каква цел?“, пита Николова.

Сузана Николова заяви, че има решение  Министерството на финансите да дари  акциите си на Община Пловдив. В момента администрацията притежава 39%, а финансовото ведомство около 46%.

„Акционерите са 27 на брой. Промяната в устава дава възможност всеки един акционер свободно да прехвърля акциите си на някой друг. Възниква въпросът, ако министерството прехвърли акциите, кое ще гарантира, че Община Пловдив няма да прехвърли акциите си на някой от останалите 26 акционера”, каза още Николова.

Тя заяви, че е член на ГЕРБ  от 9 години , но опитите й да се свърже с партийния си лидер и кмет Иван Тотев са били неуспешни. Тя отрече информация, че има връзка между смяната и подкрепата й  за  изключения бивш областен лидер на ГЕРБ Здравко Димитров, който също е кандидат за кмет.

От пресцентъра на Иван Тотев заявиха, че няма до коментират обвиненията.

 

Подобни статии

Top