СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград с напълно обновен физкултурен салон

Това ще стимулира учениците да спортуват по-активно

Кметът на община Асеновград д-р Христо Грудев посети изцяло обновения физкултурен салон на СУ „Св. княз Борис I” в града. Ремонтните дейности бяха извършени със средства от Министерството на образованието и науката .

Аз съм възпитаник на това училище. Имам чудесни спомени тук и съм щастлив, че все повече се развива и се подобряват както материалната му база, така и качеството на образованието. Ние, като община, ще продължаваме да подпомагаме и подобряваме образователната и спортната инфраструктура в града и населените места от района. Дори да е клише, пак ще го кажа: Движението и спортът развиват не само физиката на деца и възрастни, но и подобряват здравето, възпитават на дисциплина, създават навици за здравословен начин на живот. Затова е важно да осигурим подходящи условия на подрастващите. Вече изградихме няколко спортни площадки в асеновградски училища. Кандидатствали сме и по други програми за построяване на подобни съоръжения и физкултурни салони. Приоритет е подобряване състоянието на спортните бази, сред които стадион „Шипка“ и Спортна зала „Асеновец“. Не сме забравили и идеята за изграждане на цялостен спортен комплекс, за което търсим финансиране. Вярвам, че след дългата несигурност в управлението на страната, скоро ще има стабилност и общините ще имат възможност да реализират проектите, които са планирали за близките години. Радвам се, че учениците и ръководството на СУ „Св. княз Борис I“ са доволни от резултата, който виждаме тук, и съоръженията вече се ползват активно. Надявам се, че и занапред ще имаме възможност за съвместно сътрудничество по осъществяване и на други общи идеи, в полза на нашите деца и педагогически екипи“, коментира градоначалникът.

Инвестицията е в размер на 83 983 лв. Обособени са отделни съблекални – за момчета, момичета и учители. Извършено е цялостно реновиране на стени и подове. Монтирани са нови алуминиеви врати за входа към коридора и физкултурния салон, както и към др. помещения. Доставено е ново оборудване – метални гардероби, пейки, гимнастически дюшеци и постелки, фитнес и спортни принадлежности.

С реализацията на този проект беше решен дългогодишен проблем, свързан със спортната инфраструктура в СУ „Св. княз Борис I” – Асеновград. Това ще подобри условията за провеждане на учебните часове по физическо възпитание на закрито и за пълноценното упражняване на спортните дейности в учебното заведение.