Счетоводителка на съд за измама с командировъчни

Пловдивска счетоводителка и двамата й помощници отново застават пред съда днес за присвояване на над 360 хиляди лева от фиктивни командировъчни. Измамата, извършена от 55-годишната Дияна Гетова е в особено големи размери и ако бъде призната за виновна, тя може да получи от 10 до 20 години затвор.

Дияна работила като счетоводител в пловдивската шивашка фирма „Брилянт“. От януари 2008 до февруари 2009 г. тя изготвила 285 командировки на работници и служители до кърджалийското с. Чакаларово, където дружеството имало цех. Ръководството на фирмата обаче прозряло измамата, след като директорите забелязали, че сумите за пътувания са прекалено високи. Проверка показала, че някои от командировки съвпадат с национални празници и почивни дни. Сред тях имало и такива, издадени на работници, отдавна напуснали „Брилянт“.

Заедно с Гетова в далаверата били намесени също сътрудникът на изпълнителния директор Николай Щерев и шефа на охраната в цеха в кърджалийското село Димитър Нешков.

За свидетел по делото за крупната измама бе призован и кметът на пловдивския район „Източен“ Николай Чунчуков, който е работил 15 години във финансово-административния отдел на предприятието.

Подобни статии

Top