Счупена ръка осуети внасянето на сигнала за Колодрума

Колодрума

Сигналът на патриотите за нарушенията, открити при финансовата проверка на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) за провеждането на обществените поръчки за довършване на Колодрума, все още не е внесен. Причината е, че човекът, който трябваше да го внесе в Главна прокуратура – депутатът от Патриотичен фронт Борис Ячев, си счупил ръката, съобщи председателят на групата съветници на коалицията в Пловдив Слави Георгиев.

Ячев бил тежко контузен след падане на леда по карловските улици, поясни Георгиев. Заради това той не успял да входира документацията. Сигналът ще бъде внесен и той ще е вносителят, просто се изисква време техническо за това, коментира Георгиев.

Миналия понеделник войводите обявиха, че още на следващия ден ще сезират главния прокурор Сотир Цацаров за 22-те нарушения открити от АДФИ при провеждането на три от поръчките, чиято обща стойност възлиза на 7 777 340 лева.

Патриотите сезират Главна прокуратура за Колодрума

Впоследствие от общината отговориха, че проверката на Агенцията е приключила без акт и финансова санкция.

Общината: Проверката на АДФИ приключи без акт

Припомняме, че междувременно кметът Иван Тотев се сдоби с обвинение за престъпление по служба заради провеждането на обществената поръчка за изграждането на Зоокъта.

Тотев – обвиняем за зоокъта! 

Миналата седмица кметът бе отстранен от поста си от Окръжния съд. Утре в Апелативния съд ще бъде гледана жалбата на Тотев срещу определението на окръжните магистрати.

Отстраниха кмета на Пловдив Иван Тотев от длъжност

Подобни статии

Top