Събират опасни отпадъци в Пловдив

Община Пловдив организира събиране на опасни отпадъци от домакинствата, съобщиха от общинския пресцентър. Днес и утре (26-ти и 27-ми април 2016 г.) ще се проведе пролетната кампания за безвъзмездно предаване на опасните отпадъци.

Мобилен събирателен пункт ще бъде позициониран на четири места в рамките на двата дни, както следва:

– На 26.04.2016 г. (вторник) от 10:00 до 12:45 ч. на адрес: Район „Западен“, на бул. „Пещерско шосе“ (паркинга срещу магазин „Кауфланд“) и от 13:45 до 16:30 ч. на адрес: Район „Северен“, на кръстовището на ул. „Победа” и ул. „Димитър Стамболов”, в близост до автогара „Север” и магазин „Лидъл”;

– На 27.04.2016 г. (сряда) от 10:00 до 12:45 ч. на адрес: Район „Тракия“, бул. „Санкт Петербург”, паркинга до „Екскалибур” и от 13:45 до 16:30 ч. на адрес: Район „Южен“, продължението на бул. „Македония” срещу магазин „Лидъл”.

Основните групи опасни отпадъци, които ще се приемат на пункта са:

·         Живак и живаксъдържащи уреди (с изключение на луминесцентни лампи);

·         Лакове и бояджийски материали;

·         Домакински препарати;

·         Мастила и замърсени опаковки – опаковки, съдържащи опасни вещества;

·         Маслени филтри, спирачни течности и антифриз;

·         Фармацевтични продукти – лекарства с изтекъл срок на годност.

 

Изхвърлянето на опасните битови отпадъци в общия поток смесени отпадъци създава риск за здравето на хората, замърсява околната среда и нарушава нормалната експлоатация на депата, поради което Община Пловдив призовава гражданите да се възползват от предоставената възможност и да се освободят от образуваните в домовете им опасни отпадъци.

 

 

Подобни статии

Top