Събират проекти за културната визия на Пловдив през 2019 г.

totev2019

Община Пловдив ще започне до няколко седмици да събира предложения за проекти, които да бъдат завършени до 2019 г., когато градът под тепетата ще стане културен център на Европа.

Набирането на предложения е наречено „open call“ и участниците ще могат да се включат както с идеи за по-малки проекти, така и за по-мащабни, съобщи кметът Иван Тотев ден след завръщането си от Брюксел, където на 19 май Пловдив официално бе обявен за културна столица на Европа.

„Оpen call“ ще важи за всички културни оператори в България и Европа, а пълен списък с условията ще бъде публикуван на интернет страницата на фондация „Пловдив 2019″ до десетина дни.

Градоначалникът, както и зам.-кметът по култура Стефан Стоянов изказаха благодарности към всички пловдивчани, институциии и чуждестранни партньори, с помощта на които градът успя да извоюва титлата.

„Община Пловдив започва да работи усилено и ще продължи дейността си и след 2019 г.“, обяви кметът и допълни, че се надява повече български градове да се включат в изграждането на достойния културен облик на страната ни пред Европа и света.

Увеличението на броя на туристите в града, приходите от билети и почти двойното увеличение на нощуващите в Пловдив, са само част от доказателствата, че градът се развива в правилната посока. Амбицията на общината е през 2019 г. броят на посетителите да нарастне до 3 млн. души.

„Оттук нататък предстои много работа, но днес и утре е време за празненства и равносметка“, допълни зам.-кметът Стоянов и покани всички пловдивчани да се включат в общоградските тържества, които започват още тази вечер.

Петя Терзийска

Петя Терзийска следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top