Съботна кинофиеста: 8 филма на Киномания днес (СНИМКИ)

Цели 8 филма ще бъдат показани в съботния ден на Киномания в LUCKY Дом на киното.

Фестивалният ден започна от 11:00 часа с детския филм “Пинокио”. От 13:00 часа отново малчуганите гледаха “Ноно, криволичещото дете” по романа на Давид Гросман.

В 13.15 часа бе началото на един блестящ филм за големия дизайнер – “Истинският Сен Лоран”. Режисьорът Бертран Бонело предлага изискан поглед към желанието и творческия импулс на един от най-великите моделиери на всички времена. Интелигентността и финеса на филма го превръщат в едно от най-въздействащите френски кинозаглавия на 2014 г.

Филмовият маратон продължава в 16:15 часа с прожекцията на италианско-френската продукция “Човешкият капитал”. Две от големите звезди на италианското кино – Валерия Бруни Тедески и Валерия Голино, играят главните роли в този филм, съчетаващ любов, класови различия и амбиции в история, завладяваща с реализма си.

От 18.15 часа в зала 2 на „LUCKY Дом на киното“ е прожекцията на филма с Асен Блатечки и Мики Манойлович „Съдилището“.

В 18:30 часа може да гледате “Майстор-готвач” със Скарлет Йохансон и Дъстин Хофман. Майсторът готвач Карл Каспър напуска работата си в популярен ресторант в Лос Анжелис и отива в Маями. Поемайки по пътя, Карл се връща към корените си, за да възпламени отново не само страстта си към готвенето, но и вкуса си към живота и любовта.

От 20.30 часа ще бъде показан европейския вариант на Форест Гъмп „Стогодишният старец, който скочи през прозореца и изчезна“ Изключително забавния филм разказва за Алан Карлсон, който на 110-я си рожден ден решава да избяга през прозореца на стаята си в старческия дом. Алан ще се върне в миналото и ще се срещне лично с най-знаменитите политически фигури по земното кълбо и навсякъде ще свърши по нещо „полезно“, оказвайки влияние върху най-важните световни събития.

 

Последната за деня прожекция е екранизацията по пиесата на Аугуст Стриндберг “Госпожица Юлия” в 20:45 часа. Филмът впечатлява с брилянтната актьорска игра на Джесика Частейн, Колин Фарел и Саманта Мортън. Привлекателната Джули, дъщеря на влиятелен англо-ирландски граф, успява да прелъсти прислужника на баща си Жан. Тайната им любовна връзка бързо се превръща в нещо много по-сериозно, а фактът, че двамата са от различни социални прослойки не може да остане незабелязан.

 

 

Подобни статии

Top