Събраха първата част от парите за детската онкохематология (СНИМКИ)

Приключи първия етап от набирането на средства за ремонт на помещения за вливки на детската онкохематология в Пловдив. Само за 3 дни по дарителската сметка за кампанията са постъпили 20 хиляди лева, става ясно от ежедневните отчети на организаторите на кампанията.

„Тук е мястото да благодарим на едно мило семейство, което се свърза с нас преди два дни с желание да дарят остатъка, необходим за ремонта. По сметката е постъпила дарената от тях сума от 20 000 лв. Искрено им благодарим за добрината и човечността. Желанието им е да останат анонимни. Разбира се ще уважим тяхната молба! Нека обаче ПРОДЪЛЖИМ доброто, като наберем и необходимата сума за оборудването. Защото на практика голи стени няма как да заработят в полза на дечицата Герои.“, пише във Фейсбук една от организаторките на кампанията – Красимира Стефанова.

Вече е получена оферта за оборудването, докато тече ремонта, ще се набират средства за него. По груби сметки сумата, необходима по двете получени оферти, възлиза на 26 000 лв.

Обновяват с дарения детската онкохематология в Пловдив (СНИМКИ)

В момента сумата по дарителската сметка възлиза на 54 840 лева, а в Pay Pal  са постъпили още близо 2045 евро.

Десетки дарители се включиха в кампанията, за която дори бяха направени онлайн благотворителни търгове на вещи, сумите от които да постъпват по сметката за закупуване на строителни материали за ремонта.

Фирмата, наета за остойностяване на необходимите ремонтни дейности на помещението, ще извърши реконструкцията напълно безвъзмездно, съобщи преди месец и половина Красимира Стефанова. Необходимата сума за строителните материали е около 60 хиляди лева, поясниха от фирмата.

Междувременно в кампанията се включиха и военни подразделения на САЩ в Пловдив. Освен, че са посетили децата в отделението, те са разчистили помещението, което ще бъде ремонтирано и в момента то е готово за старт на строителните дейности.

На 10 юли в Раковски пък беше набрана сумата от 1550 лв. по време на благотворителен турнин в подкрепа на каузата.

Ето и сметките, по които може да се изпращат средства:

IBAN BG31UNCR70001522629464
BIC UNCRBGSF
Титуляр: Варта Минас Шербечян
Pay Pal : smeli_sarca@abv.bg

Снимки: Фейсбук

Подобни статии

Top