Събраха 2600 подписа за детски център „Теди“

Над 2600 подписа са събрани досега в подписка, в защита на детския център „Теди“. Това съобщи собственичката Юлия Костадинова. Подписите се събират, за да се запази заведението с детска площадка, което съществува там от началото на прехода. През него обаче трябва да мине бъдещото продължение на ул. „Цветан Лазаров“, което ще свързва „Тракия“ с бул. „Санкт Петербург“.  В събота пък родители на деца с увреждания пък протестираха срещу премахването на детския център. Той трябва да бъде разрушен заради построяването на продължение на ул. „Цветан Лазаров“ през парк Лаута.

Днес делото, заведено по жалба на Костадинова срещу бившата зам.-председателка на Общински съвет – Пловдив Сузана Николова и строителния надзорник Вакрил Тодоров отново бе отложено от Районния съд за 4 април. На заседанието повторно бе извикана да свидетелства народната певица Елена Чаушева, която беше разпитана вече веднъж на предишното заседание. Тя била приятелка на Костадинова, познавала също и Тодоров. До разпит обаче не се стигна, тъй като защитата се отказа от нея като свидетел. Разпитан бе обаче Радослав Ангелов. Той твърдеше, че бил дясната ръка на починалия Рангел Берберов, тъй като му бил шофьор и лична охрана. Ангелов беше категоричен, че не познава Костадинова.

Припомняме, че според обвинението през юни 2011 година лобистът Тодоров и Сузана Николова заблудили собственичката на детски център Юлия Костадинова, която потърсила съдействие от двамата пред администрацията, че ще ѝ узаконят имота срещу сумата от 50 хиляди лева. Дълго време атракционът в парк Лаута действал без необходимите документи, а от кметството в „Тракия“ и РЗИ непрекъснато глобявали бизнесдамата.

Костадинова дала 50 хиляди лева, за да уреди право за ползване на имота за 5 години. През юни 2011 година Тодоров завел в детския център Сузана Николова и обяснил, че тя е много влиятелна и ще помогне въпросът да се реши.

На 2 август 2011 г., по предложение на общинския съветник Константин Георгиев, Общинският съвет излиза с решение да се обяви конкурс за поставяне на преместваем обект на мястото на детския център. Костадинова се почувствала излъгана, но все пак кандидатствала на търга с две фирми – своята и тази на мъжа си. Тръжната комисия обаче не я допуснала до конкурса, тъй като офертите били подадени с 1 и 2-минутно закъснение. След този провал бизнесдамата си поискала 50-те хиляди лева обратно, но Вакрил и съпругата му й казали – „Търси си ги от Сузана“. Затова Юлия подала подала жалба в прокуратурата.

Според материалите по делото Сузана Николова е взела 40 хиляди лева от сумата, а Вакрил – другите 10 хиляди.

 

Подобни статии

Top