Съветват Тотев във Фейсбук как да "оцелее" в Япония - DC news

Съветват Тотев във Фейсбук как да „оцелее“ в Япония

Тотев в Япония

„След 25 часа полети и с на Държиков разговорника, който не знам защо, превежда само „патка“ и „саке“, дано не останем гладни“ написа кметът на Пловдив в социалната мрежа Фейсбук вчера. Статусът на градоначалника предизвика редица коментари, а също и много съвети за по-лек престой в Япония. „Наблягайте на сакето – притъпява кучешкия вкус на патицата“, „Добре е да потренирате и бързо събуване и обуване, че като Ви развеждат по разните замъци на шогуните, ще се налага непрекъснато да се събувате“ и дори превод на понятия от кулинарията, са публикували приятелите на кмета, за да облекчат визитата му в екзотичната страна.

Кметът на Окаяма Масао Омори посрещна пловдивския си колега и водената от него делегация с традиционното „Добре дошли“. Силно впечатление на домакините направи специално изработеният за визитата албум за отношенията между Пловдив и Окаяма, който Тотев подари на Омори. За японския си колега той бе подготвил дърворезба на къщи от Стария град, а също и традиционни продукти с розово масло. Кметът Омори пък поднесе в дар ръчно изработена традиционна японска кукла. В чест на пловдивската делегация сградата на кметството в Окаяма бе украсена с цветни композиции в цветовете на българския флаг.

Приятелството между Пловдив и Окаяма датира отпреди 42 години, подчерта Омори и най-сърдечно поздрави Иван Тотев с избирането на Пловдив за Европейска столица на културата през 2019-та година. От своя страна кметът Иван Тотев благодари за топлото посрещане и изтъкна, че четири десетилетия са време, в което всяко приятелство може да бъде проверено.

 

 

Подобни статии

Top