Съвети как да овладеем предколедната шопинг треска

Съвети з апазаруване по КОледа

Големите разпродажби около Коледа започнаха. Предлагаме ви съветите на опитни шопинг маниаци, за да не се окаже, че в края на еуфорията сте засипани с куп безполезни вещи и сте останали без пари.

Първо – помислете за сигурността си по време на обиколката по магазините. Опитайте се да държите вещите си (мобилен телефон, чанта, портмоне) от страната на витрините и да вървите близо до сградите. Проверявайте чантата си от време на време и избягвайте блъсканиците.

Направете си план на нещата, които можете да си позволите, а не на тези, които желаете. Ако подхождате с идеята, че за Коледа трябва да подарите скъпи и големи подаръци на всички близки, то със сигурност ще се разорите. Вместо това седнете, изчислете бюджета си и преценете реално какво можете да купите.

Направете си списък! Импулсивното коледно пазаруване е опасно, така че един списък би бил доста полезен. Не забравяйте, че трябва и да се придържате към него. Освен това можете да сравните цените за едно и също нещо на няколко различни места и да разберете къде има най-големи намаления.

Не прекалявайте с храната. Всички знаем, че по празниците остава голямо количество храна, което после се изхвърля. Направете си меню за празничната трапеза и списък с необходимите продукти. Пазарувайте храни и напитки от големите супермаркети, там освен че има намаления, качеството е на по-високо ниво.

Пазаруването по интернет може да ви спести много нерви, време и пари. Сравнете избраните стоки в няколко сайта, които предлагат сходни артикули, така ще можете да изберете най-евтиния вариант. Другото предимство на пазаруването онлайн е, че ако не сте доволни от стоката, можете да я замените или върнете в 7-дневен срок.

Можете да спестите и да си направите сами коледната украса. Използвайте украсата, която имате от миналите години, подредете я по различен начин и ефектът ще е поразителен.

За финал – постарайте се да бъдете разумни в харченето, за да не се натоварите финансово от самото начало на новата година. Намерете златната среда в пазаруването и се отдайте на приятните емоции в компанията на семейството и приятелите.

 

 

Подобни статии

Top